ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΤΖΙΑ

 
 
 
 
ΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ
 
Το κόκκινο και το ροζ κορίτσι μπήκαν στο πλοίο για τη Τζια.
Στο κατάστρωμα και την ώρα που το αγέρι τους φυσούσε τα μαλλιά και οι αλμυρές σταγόνες έβρεχαν το πρόσωπο τους, αποφάσισαν οτι η πιο αστεία λέξη στον κόσμο είναι η ‘μαλαπέρδα’.
 
Όταν έφτασαν στο νησί, πήγαν στο ψηλότερο ζαχαροπλαστείο της Ιουλίδας, έφαγαν γλυκά, είπαν στο μαγαζί να χαμηλώσει τη μουσική και συμφώνησαν αυτό το τριήμερο να μην κλίνουν καμία λέξη. Αν κάποιος τους έκανε καμάκι θα έλεγε φράσεις όπως: ‘έρχεστε συχνά στην ΙουλΙΣ?’ και ‘αυτό το σημείο έχει την ωραιότερη θέα της τζιΆ’.
 
 
Το κόκκινο και ροζ κορίτσι κολύμπησαν στην πισίνα του ξενοδοχείου και προσπάθησαν να βγουν φωτογραφία μαζί κάτω απ το νερό. Σε κάποιες βγήκε ένα χέρι, σε κάποιες ένα πόδι, σε κάποιες τα πρόσωπα τους τουμπανιασμένα, και σε κάποιες ενα μικρό κινεζάκι με μπρατσάκια που εμφανιζόταν μπροστά τους παντού. 
 
 
 
 
Το ροζ κορίτσι δεν ήθελε να βγει απ το νερό και είπε στο κόκκινο κορίτσι οτι το νερό ποτέ δεν της ειναι αρκετό ούτε να το βλέπει ούτε να κολυμπάει, αλλά θέλει να κυλήσει μέσα στις φλέβες της και το κόκκινο κοριτσι της είπε οτι αυτό συμβαίνει επειδή είναι ηλίθια.
Το κόκκινο κορίτσι είπε επίσης στο ροζ οτι δε μπορούσε να κολυμπήσει το βράδυ γιατί όπως έλεγε η πινακίδα ρίχνουν χημικά στην πισινα και θα ταν καλύτερα να κάτσει έξω αν δεν ήθελε να βγει απ το νερό με τρία αυτιά ή ενα μάτι. Το κόκκινο και ροζ κορίτσι πήραν μπιφτέκια με πατάτες και κάθισαν στις ξαπλώστρες.
‘Θα κάτσω να δω τ’ αστέρια’ είπε το κόκκινο κορίτσι και κοιταζε το κινητό του.
‘Θα κάτσω να δω τ’ αστέρια’ είπε το ροζ κορίτσι και κοιμήθηκε.
 
 
 
 
ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ
 
 
Το ροζ κορίτσι έφαγε μυρμήγκια για πρωινό. Το ανακάλυψε μετά την τρίτη μπουκιά, στο κουλούρι της που είχε αφήσει απ την προηγουμενη.
Την υπόλοιπη μέρα τα φανταζόταν να κάνουν τούμπες μεσα στο στομάχι της και τα μυρμήγκια – συγγενείς τους να τ’ αναζητούν.
Στο δρόμο για την παραλία, το κόκκινο κορίτσι θυμήθηκε τη σκηνή μιας ταινίας που ο Τσάκωνας φώναζε ‘γαμιέστε’. Το κόκκινο κορίτσι σοκαρίστηκε οταν έμαθε απ το ροζ κορίτσι οτι ο Τσάκωνας έχει πεθάνει εδω και καιρό. Σοκαρίστηκε τόσο που παραλίγο να ρίξει το αυτοκίνητο σε γκρεμό. Το ροζ κορίτσι είπε οτι δε θέλει να καταλήξουν σαν τη Θέλμα και Λουίζ, το κόκκινο κοριτσι είπε οτι δεν ξέρει την υπόθεση του Θέλμα και Λουιζ, το ροζ κορίτσι είπε οτι εκεί έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο σινεμά ο Μπρατ Πιτ, που όταν ήταν μικρή της άρεσε, όπως της άρεσαν και όλα τα ξανθά αγόρια με γυναικεία ομορφιά, μέχρι και ο Θορν απ την τόλμη και γοητεία και οτι τωρα που της αρέσουν ολοι οι μουσάτοι μελαχρινοί, ο Μπρατ Πιτ ούτε να της το δει και το κόκκινο κορίτσι συμφώνησε. 
 
 
Το κόκκινο και το ροζ κορίτσι έφτασαν στη μεγάλη άδεια παραλία, διάβασαν, κολύμπησαν, κοιμήθηκαν.
‘Είμαι τόσο χαρούμενη τώρα που δε με νοιάζει αν καταστραφεί όλος ο κόσμος’ είπε το ροζ κοριτσι λίγο πριν πέσει ο ήλιος.
 
 
 
Στη διαδρομή για το ξενοδοχείο το κόκκινο κορίτσι φώναξε ‘εγω και η Τζια τελειώσαμε’. Το ροζ κορίτσι θύμωσε πολύ και της είπε οτι θα πρεπε να μετράνε πιο πολύ οι άνθρωποι απ τους τόπους κι οτι αφού περνανε τόσο καλά γιατί δεν της αρέσει το νησί κι αν ποτέ πάρει δηλαδή σπίτι στο νησί δε θα έρχεται να μένουν και το κόκκινο κορίτσι είπε πως όχι. Το ροζ κορίτσι θέλησε να σπάσει το κεφάλι του κόκκινου κοριτσιου, οταν συνάντησαν μια γαλοπούλα με κόκκινο λειρί στη μέση του δρόμου και σταμάτησαν για να την αγκαλιάσουν όμως εκείνη έφυγε γρήγορα βγάζοντας περίεργους ήχους. 
Το ροζ και το κόκκινο κορίτσι πήγαν για μπύρα, το ροζ κορίτσι μέθυσε, στο αυτοκίνητο έβαλαν το carma police για να σταματήσουν να γελάνε, η φωνή των radiohead μου τρυπάει την καρδιά ειπε το ροζ κορίτσι, εμένα μου την τρυπάει η φωνή των placebo είπε το κόκκινο κορίτσι. Το κόκκινο κορίτσι σκέφτηκε ενα άσπρο αγόρι που ήρθε για λίγο κι έφυγε, το ροζ κορίτσι σκέφτηκε ένα μαύρο αγόρι που δεν ήρθε ποτέ. 
 
 
 
ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ
 
‘Σήμερα θ’ αδράξουμε τη μέρα’ είπε το κόκκινο κορίτσι και κοιμήθηκαν στην ξαπλώστρα της πισίνας. Σε λίγες ώρες έμπαιναν στο πλοίο της επιστροφής και στο αυτοκίνητο για το σπίτι.
Στη διαδρομή Λαύριο- σπίτι, το κόκκινο κορίτσι έβαλε στο ροζ κορίτσι ν’ ακούσει το ‘movin’ away’ των morning jacket και την ώρα που έλεγε

And though there’s a new life line
I won’t forget the one I left behind A new life to create A new life to create

A new little life

Το ροζ κορίτσι είπε στο κόκκινο κορίτσι οτι αυτες οι μέρες χαράς μας μαθαίνουν πόσο καλά μπορούμε να είμαστε οταν δεν πάμε εκεί που μας ταλαιπωρούν και οτι το μόνο που έχει πια σημασία σε σχέση με τους γκόμενους είναι το αν κάποιος είναι εδώ και όχι οι αναλύσεις αναλύσεις αναλύσεις στο γιατί δεν είναι. 
Το κόκκινο κορίτσι είπε οτι παρ’ ολ΄αυτά το ροζ κορίτσι παραμένει ηλίθιο, και σταμάτησε σ’ ενα περίπτερο να πάρει κρασί σε πλαστικό μπουκάλι. 
 
Δεν υπάρχει εντυπωσιακό τέλος στην ιστορία αυτή, παρά μόνο οτι το κόκκινο και το ροζ κορίτσι ζουν, και θα ξαναπάνε κι άλλα τριήμερα.
 
 
 
 
 
 
 
 

  • Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.